Citykoirankaveri - Tmi Petra Saarman

 

Olen kolmen koiran emäntä ja täysipäiväinen koiraihminen Helsingistä. Koirien koulutusohjaajana olen työskennellyt vuodesta 2011 ja vuodesta 2012 lähtien päätoimisesti oman yritykseni nimissä. Koulutuksiini on osallistunut jo yli 400 koiranomistajaa koirineen kaikki FCI:n alaiset roturyhmät edustettuina.

Olen touhunnut koirien kanssa aktiivisesti koko ikäni ja ensimmäisen oman koirani, sekarotuisen Iinun, hankin kesällä 2006. Iinun kanssa olemme treenanneet agilityä, TOKOa ja temppuilua. Myös moniin muihin lajeihin, kuten koiratanssiin, olemme tutustuneet. Iinun kanssa harrastelemme terveysongelmien vuoksi enää vain kevyesti omaksi iloksemme. Kisakenttien kutsuun ei myöskään perussairauksien vuoksi Iinun kanssa koskaan vastattu.

Toinen koirani, afgaaninvinttikoira Osmo (TK1 Xanaghan’s Russian Roulette) saapui talouteemme kesällä 2011. Osmo on seurannut Iinun jalanjälkiä monipuolisena harrastekoirana ja on murtanut ennakkoluuloja myös kisakenttien puolella. Tämän pitkätukan kanssa olemme keväällä 2014 korkanneet kisauramme ensimmäisessä tottelevaisuuskokeessamme, jossa saavutimme heti ensiyrittämällä ALO1-tuloksen. Osmo totteli toisen ja kolmannenkin kokeensa tasaisella varmuudella ykköstuloksin ja näin ollen koulutustunnus TK1 myönnettiin sille kesällä 2015. Virallisissa agility-kisoissa starttasimme ensimmäisen kerran keväällä 2015. Suuri maksikoira ei radalla nopeudellaan pääse brassailemaan, mutta yleisön viihdyttämisen lisäksi tasavarmat suoritukset kuuluvat vahvuuksimme.

Kolmas koirani pitkäkarvainen mäyräkoira Uki (Badamtam's Bon Voyage) on "vahinkolapseni", joka kotiutui meille jouluna 2012. Ukin kanssa treenaamme näyttelyitä varten ja tutustumme agilityn ja TOKOn saloihin hiljalleen, kun muilta kiireiltämme ehdimme. Uki harjoittelee ahkerasti myös apuopena toimimista tunneillani.

Koirakeskeisen elämäntapani vastapainona harrastan joogaa.

 

Koulutusohjaajana
Olen toiminut päätoimisena koirien koulutusohjaajana kesäkuusta 2012.

Koulutusohjaajaksi valmistuin toisesta, nyt jo edesmenneestä koirakoulusta helmikuussa 2011. Tämän lisäksi olen osallistunut mm. Gerard O’Shean (koiran esittäminen, dog management), Anna Oreniuksen (agility), Vappu Alatalon (hyppytekniikka), Riitta Korrin (TOKO), Pirkko Bellaouin (TOKO), Ulla Kaukosen (hyppytekniikka/agility) sekä Liisa Tikan (TOKO) vetämiin koulutuksiin. Alkuvuodesta 2014 minut pätevöitiin Helsingin seudun kennelpiirin toimesta TOKO-koulutusohjaajaksi ja agilityn koetoimitsijaksi pätevöitymiseni on enää yhtä käytännönharjoittelua vaille valmis. Syyskuussa 2014 aloitin eläintenkouluttajan ammattitutkintoon tähtäävät opinnot Helsingin Amiedussa. Arvioitu valmistumisajankohta on helmikuu 2016. Opintojeni parissa olen tutustunut myös muiden eläinlajien kouluttamiseen ja tätä osaamistani pyrin mahdollisuuksien mukaan laajentamaan.

Pyrin kehittämään itseäni yhä monipuolisemmaksi kouluttajaksi ja uutta opiskelenkin jatkuvasti. Koulutusohjaajana olen johdonmukainen, kannustava ja huumorintajuinen. Koirien parissa ei yksikään päivä ole samanlainen kuin toinen, joten kärsivällisyyttäkin tarvitaan. Oppimisen kannalta tärkeintä on sekä ihmisen että koiran viihtyvyys koulutustilanteessa, siksi etenenkin harjoituksissa aina koirakon yksilölliset tarpeet huomioiden.

Koulutustapani perustuu operanttiin ehdollistamiseen: toivotunlainen käytös tehdään koiralle kannattavaksi (vahvisteiden käyttö) ja ei-toivottu kannattamattomaksi (ei vahvisteita/koira ei pääse käytöksellään haluamaansa lopputulokseen). Parhaimmassa tapauksessa mahdollisuus ei-toivottuun käyttäytymiseen pystytään eliminoimaan ennaltaehkäisevästi kokonaan. Koiran koulutusta suunniteltaessa on kokonaisvaltaisesti huomioitava sen käyttötarkoitus, elinympäristö, luonne ja rotuominaisuudet. Tavoitteena on aina koira, joka työskentelee iloisesti ja vapaaehtoisesti yhdessä ohjaajansa kanssa!

lisätiedot:

www.citykoirankaveri.fi

petra@citykoirankaveri.fi

https://www.facebook.com/citykoirankaveri

All Fur Dogz

Vuorimiehenkatu 20

00150 Helsinki

Arkisin 10-18

La 11-15

info@allfurdogz.com

 

Kauppa


All Fur Dogz 
Puh: 044 533 7440

 

Trimmaamo Grroom

ajanvaraukset:
http://www.varaaheti.fi/grroom

09-42579993


 

All Fur Dogz Inn-Päivähoito 


Puh: 040 171 0958
jiri@allfurdogz.fi

 

Dogeaze
Anna Hammarén


Osteopattista hoitoa koirille
Ajanvaraukset
http://www.dogeaze.fi/
reservation